Del #1 - Anatomin av ett extraljus. "Monteringsfoten"

29 maj 2019

Del #1 - Anatomin av ett extraljus. "Monteringsfoten".

När du bedömer produktens komponenter måste du titta på varje komponent och dess relation till hela enheten och hur den presterar under produktens livstid.

Extraljus kan snabbt sorteras i ett antal kategorier av den entusiastiska entusiasten. Pris, kvalité, prestanda och livslängd är bara några exempel.

Gruden för alla extraljus: Monteringsfoten/monteringsfästet.

Som en funktionell komponent måste den kunna klara höga vibrationer, kyla, värme, vind och vatten och allt samtidigt som gör att ljuset hålls fast i en fast position under hela sin färd.

FYRLYT´s design är unik och använder CNC-bearbetad aluminium (T6060-T5) som resulterar i en montering helt oöverträffad av någon annan. Monteringsbasen bibehåller sin slaghållfasthet vid extremt låga temperaturer, till skillnad från vissa metaller och plast, samtidigt som den ger exceptionellt motståndskraft mot vibrationer.
Den har en spår för monteringsbulten som möjliggör för- och bakjustering samt att kunna vridas helt vilket innebär att ljuset inte bygger bakåt någonting överhuvudtaget.

Andra tillverkare använder formsprutad plast, gjutmetall eller till och med vikta plåtdetaljer.

Förutom monteringsmaterialet och konstruktionen måste du titta på designen.  Många LED-lampor är extremt tunga på och det kan leda till verkliga problem med monteringsfunktionen, inklusive totalt fel. En försiktighetspresentation. Lita inte alltid på att monteringen är tillgänglig som reservdel från de flesta märken.

FYRLYT är utformad för att vara ett extraljus för livet med varje enskild komponent som finns som reservdel.

Fråga gärna något annat ljus varumärke om de erbjuder monteringsfoten som reservdel, eller vill de helst att du ska köpa ett helt nytt extraljus? Perfekt för dem och återförsäljaren men hur mår din plånbok utav det?

FYRLYT-fästet är inte bara konstruerat för att överträffa alla funktionella kriterier, utan också ett klassiskt exempel på vacker design.

Nästa Del #2 - Anatomin av ett extraljus. "Reflektorn".