CRI - FÄRGÅTERGIVNING

CRI - färgåtergivning och vad det betyder för dina ögon


Innan du köper någon LED eller xenon, oavsett pris, läs det här. Svårt att tro för några och pinsamt för andra. Det är grundläggande vetenskap du kan verifiera själv. FYRLYT övervägde alla tekniker inkl. LED och xenon när de skulle göra sitt extraljus. 


FYRLYT ville ta fram ett extraljus som maximerade det du vill se, inte begränsa det. En ljuskällas färgåtergivning är mycket viktig för ljusets kvalitet. CRI mäter hur lätt det mänskliga ögat kan skilja på olika färger. FYRLYT har CRI 100, vilket innebär per definition en "perfekt" färgåtergivning. De bästa LED/xenon har så lågt som 80, och väldigt många har så lågt som 60-65. Halogen med lång våglängd (baserat på röd gult ljus) penetrerar fukt/damm/rök väldigt mycket bättre än LED eller xenon med kort våglängd (baserat på blå grönt ljus).  


Varning! Detta kommer att röra upp lite och så borde det. Du kanske väl ifrågasätter sektorer i eftermarknadsbranschen som helhet från stora märken till tidningar eller sk "experter". Vi gör detta uttalande som den nuvarande tekniken står i 2015. Detta är inte att säga att detta aldrig kommer att förändras i framtiden, eftersom tekniken oundvikligen utvecklas, men bara för att något är NYTT, gör det inte nödvändigtvis bättre. 


Kolla noga på nedanstående bild och bilda dig själv en uppfattning. Titta noggrant och jämför dessa grundläggande grafer. Observera att färginformationen saknas på höger sida av LED ljusen jämfört med dagsljus och halogenljus. Tänk på risker du kan stöta på längs med vägarna. Boskap? Husdjur? Älg? Rådjur? Grävling? Ren? Vildsvin? Alla faller vanligen övervägande i detta färgområde. Nästan idealisk. Titta dock på halogen. En annan anledning att vi valde det som är bäst för funktionen. Kom ihåg att alla halogen glödlampor inte är samma, så var försiktig med de "experter" som vanligtvis säger att de högeffekt halogen glödlamporna slocknar, överhettar etc. Ofta har de aldrig ens sett en FYRLYT eller ens identifierat den glödlampan vi har utvecklat och används för närvarande. 


Vem eller vad kan du lita på? VERIFIERAD DATA OCH ÄKTA ANVÄNDAR ERFARENHETER.


Denna video har visats över 1,5 miljoner gånger och förklarar i detalj FYRLYT svar på AMA rapport om LED gatubelysning. Det finns vissa som hävdar att vi har fel. De är ofta varumärken eller återförsäljare av LED- eller HID-lampor! Dessa människor kanske vill överväga att vi har haft ett antal ögonläkare och akademiker överens om att 5000K inte är IDEAL. Vem skulle du lita på? Fråga dem att de skulle vara beredda att debattera mot en oftalmologi (läran om ögat och dess sjukdomar)?